150 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

Afzinken: hoe werkt het?

De wiepen zijn met touwen of sleeplijnen verbonden. Die sleeplijnen worden vanuit het zinkstuk eerst vastgemaakt aan een drijver. Een kraanschip of kraanponton trekt vervolgens de drijver met touwen vooruit totdat het zinkstuk op de plaats van bestemming komt.

De ‘kop’ van het zinkstuk wordt tenslotte met een zinkbalk afgezonken en de rest ervan met stortstenen. Lieren trekken de zinkbalk weer omhoog en zijn klaar voor een volgende actie. Afzinken is een specialistisch werk, wat zorgvuldig uitgevoerd wordt door onze vakmannen.

Meer informatie
Zinkstuk jutedoek

Veelgestelde vragen

Waarom zijn zink- en kraagstukken met jutedoek duurzaam?

De zinkstukken zijn gebonden met het natuurlijke materiaal sisaltouw. Sisaltouw is volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar, waardoor het verkozen wordt boven het minder duurzame materiaal polypropeen wat microplastics veroorzaakt. Mede hierdoor is deze constructievorm 100% duurzaam.

In welk formaat vervaardigen jullie zinkstukken?

Wegens het maatwerk wat van Aalburg levert, verschilt het formaat zinkstuk per situatie. Wij vervaardigen zinkstukken van 5 x 5 meter tot 25 x 320 meter.

Waar dient een zinkstuk voor?

De voornaamste functie van een zinkstuk is de bodem onder water te beschermen tegen stromingen en erosie. Zinkstukken versterken ook de oevers van rivieren en stromen