Van Aalsburg plaatst kunstmatige schuil- en paaiplaats voor vissen in Leijsenven

Van Aalsburg bouwde in het Leijsenven bij Boxtel een kunstmatige schuil- en paaiplaats voor vissen. Ook wel bekend als ‘het Hilton voor vissen’.

Uniek concept

Het hotel is gemaakt van bundels wilgentenen met openingen van verschillende grootte. Vissen kunnen er schuilen tegen aalscholvers.

Het ontwerp van het Hilton is bijzonder. We bouwen het hotel op het water langs de oever en slepen het naar de definitieve ligplaats. Daar zinken we het af met bodemslib.

Vele voordelen: natuur en sport verenigd

Opdrachtgever Boxtelse hengelsportvereniging Ons Genoegen wordt bij dit project financieel gesteund door sportkoepel NOC-NSF, Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland. Reden hiervoor is dat velen de sport recreatief beoefenen.

Vooral vissoorten als voorn, baars en brasem zijn heel geschikt voor recreatieve en jonge hengelaars. Ander voordeel van het vissenbos is dat ook andere diersoorten ervan profiteren. Het hout trekt insecten en vogels aan, en ook slakjes en andere kleine beestjes hechten zich eraan.

Aan aandacht geen gebrek

Waterschap De Dommel en gemeente Boxtel verleenden de benodigde toestemmingen. De plaatsing geniet veel publiciteit. Sportvisserij Nederland maakte opnames met een drone en publiceert erover in een visserijblad.         

Meer informatie
Terug naar overzicht