170 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

3e generatie familiebedrijf

met hoogwaardige wilgenhout producten

  • Meer dan 55 jaar ervaring
  • Alle kennis in eigen huis
  • Groot en dynamisch familiebedrijf

Materieel Van Aalsburg

Direct een impressie krijgen van ons materieel? Klik dan hier om een aantal prachtige foto’s van ons materieel in actie te bekijken!

Maatwerk

We bekijken per opdracht welk materieel het meest geschikt is. Alle machines kunnen worden vervoerd op eigen vrachtwagens. Ons vrachtwagenpark is afgestemd op het werk. Gezien het brede dienstenpakket, is dat heel wat. Het kan gaan om het transport van wiepen (22 meter lang) of van rijshout. Of om het gebruik van rupskranen of mobiele kranen en rupsvoertuigen. Van tractor tot kraanschip, van rupsvoertuig tot vrachtwagen. Het materieel is altijd voorhanden. Overal, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Geen brug te ver.

van-aalsburg-materieel-4

Nieuwe grienden planten we in met een unieke zelfgebouwde machine, die ’s winters wordt gebruikt om het wilgenhout te maaien. Voor natte omstandigheden hebben we rupsdumpers met kranen erop. Handig om ’s winters wilgenhout uit de grienden te kunnen vervoeren. Onder alle omstandigheden.

We hebben eveneens mobiele kranen om de eigen vrachtauto’s te laden en te lossen. En om zink- en kraagstukken te maken. Voor moeilijk begaanbare terreinen staan rupskranen en minigravers klaar. Altijd startklaar.

van-aalsburg-materieel-tekst-1

Drijvende kraan

Werken aan het water stelt hoge eisen aan drijvend materieel. Onze vloot is daarom heel divers. We hebben lichte, stabiele bakken, bootjes met veel drijfvermogen en een kraanschip voor het voervoer van wilgenhout. In eb en vloed. Geen water te smal of te diep.

Van Aalsburg B.V. is van alle markten thuis. Te water en te land. En als het benodigde materieel niet te koop is, dan maken we het zelf. Gewoon Van Aalsburg B.V.

van-aalsburg-materieel-5

Pistenbully

Een pistenbully is een soort tractor met twee brede rupsbanden, oorspronkelijk bedoeld voor het ’s nachts egaliseren van gebruikte skipistes. Van Aalsburg ontdekte de voordelen ervan en bouwde zo’n bully om mee te werken in de kwetsbare natuur.

Vooral in Natura 2000-gebieden, waarin bedreigde planten en diersoorten worden beschermd om de biodiversiteit te behouden. De pistenbully heeft weinig gewicht en veel vermogen. Bovendien zorgen de extra brede rupsen voor minimale insporing. Handig voor zowel hout- en personenvervoer, maaiwerk als lieren.

Een eigen pasklare pistenbully. Typisch Van Aalsburg: alles in eigen huis. Voor de natuur van morgen!

EnergyHub - Van Aalsburg

EnergyHub

Van Aalsburg B.V. gebruikt een EnergyHub om elektrisch materieel en gereedschap op te laden. Bijvoorbeeld boten, accuzagen en boren. Zo’n hub is een effectief eigen energienetwerk, een soort motor achter duurzame bedrijfsvoering.

Die EnergyHub wekt zonne- en windenergie op doormiddel van 3 windwokkels en 6 zonnepanelen. Die groene energie wordt opgeslagen in een ingebouwd 30KW Lithium accuopslagsysteem. Klaar voor gebruik op de bouwplaats.

Ook is er een powertrailer om onderweg accu’s van kettingzagen, bootjes, boren, naaimachines en zelfs kranen op te laden.
Groot voordeel is de onafhankelijkheid van weer en locatie, want in elk seizoen wordt groene stroom opgewekt. Overal. Ook op de meest ontoegankelijke locaties, zoals de Biesbosch. En het drukbezette elektriciteitsnet wordt minder belast.

Onze machines

van-aalsburg-materieel-2

Huurpontons

Van Aalsburg B.V. heeft een uitgebreid assortiment koppelpontons en unifloats. Die zijn onmisbaar voor het werken rond het water. Voor het bouwen of repareren van oevers en kades. We gebruiken ze als platform voor graafmachines, als vervoer van zwaar materieel en als tijdelijke bruggen.

Verscheidene pontons zijn uitgerust met hydraulische sputpalen, waaraan we pontons kunnen vastleggen. Die pontons kunnen makkelijk met elkaar worden verbonden: zonder kabels en complexe koppelingen. Zo maken we elk gewenst platform in elke afmeting. Met een draagvlak van 2 tot 60 ton.

Unifloats zijn stabieler en hebben meer draagvermogen dan koppelpontons. We hebben 150 koppelpontons, 40 unifloat pontons, 9 beunbakken tot 40 m3, 2 beunbakken van 150 tot 550 ton en 15 duwboten van 50 pk tot 500 pk.

Van Aalsburg B.V. kan koppelpontons en unifloats met eigen vervoer op elk adres afleveren.

Onze machines

Eigen transport

Van Aalsburg B.V. beschikt over drie vrachtauto’s met laadkranen. Hebt u iets bijzonders te vervoeren? Dat gaat vast lukken. De mannen van Van Aalsburg B.V. hebben wel voor hetere vuren gestaan.

We beschikken zelfs over uitschuifbare semi-diepladers, een kuipdieplader en uitschuifbare lage aanhanger. Voor eigen vervoer en ook voor verhuur.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Wat houdt een moeraskraan in?

Van Aalsburg B.V. bouwde een Komatsu-rupskraan om tot moeraskraan. Kenmerken: brede rupsplaten, een langer rijwerk en een verhoogde draaikrans. De kraan rijdt op moerasland waar mensen nauwelijks kunnen komen.

Zijn de koppelpontons en of unifloats te huur?

Koppelpontons en unifloats zijn te huur. Onmisbaar voor werken op of bij het water. Geschikt als platform voor machines en tijdelijke bruggen. Informeer naar onze tarieven.

Op welke ondergrond kunnen jullie grondwerk verrichten?

We werken op alle plaatsen en ondergronden. Geen enkel probleem. We hebben een breed scala aan moeras- en drijvende kranen.