150 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

Maatwerk

We bekijken per opdracht welk materieel het meest geschikt is. Alle machines kunnen worden vervoerd op eigen vrachtwagens. Ons vrachtwagenpark is afgestemd op het werk. Gezien het brede dienstenpakket, is dat heel wat. Het kan gaan om het transport van wiepen (22 meter lang) of van rijshout. Of om het gebruik van rupskranen of mobiele kranen en rupsvoertuigen. Van tractor tot kraanschip, van rupsvoertuig tot vrachtwagen. Het materieel is altijd voorhanden. Overal, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Geen brug te ver.

van-aalsburg-materieel-4

Nieuwe grienden planten we in met een speciale zelfgebouwde machine, die ’s winters weer wordt gebruikt om het wilgenhout te maaien. Eigen tractoren worden gebruikt om de bijkomende werkzaamheden te verrichten. Voor natte omstandigheden beschikken we over diverse rupsvoertuigen met kranen erop. Zo kunnen we in de winter onder alle omstandigheden de grienden in om hout te vervoeren.

We hebben mobiele kranen om de eigen vrachtauto’s te laden en te lossen. Diezelfde kranen worden gebruikt tijdens het maken van zink- en kraagstukken. Voor moeilijk begaanbare terreinen gebruiken we rupskranen en zetten we onze minigravers in.

van-aalsburg-materieel-tekst-1

Drijvende kraan

Werken op en aan het water stelt uiteraard ook hoge eisen aan ons drijvende werkmaterieel. De vloot draagt in grote mate bij aan de uitvoering van de verschillende werken. Van lichte, stabiele aluminium bakken en bootjes met veel drijfvermogen, tot een klein kraanschip om in grienden rijshout te kunnen vervoeren. In eb en vloed. Geen water te diep.

Van Aalsburg B.V. is van alle markten thuis. Te water en te land. En als het benodigde materieel niet te koop is, dan maken we het zelf. Gewoon Van Aalsburg B.V.

van-aalsburg-materieel-5

Pistenbully

Een pistenbully is een soort tractor met twee brede rupsbanden, oorspronkelijk bedoeld voor het ’s nachts egaliseren van gebruikte skipistes. Van Aalsburg ontdekte de voordelen ervan en bouwde zo’n bully om mee te werken in de kwetsbare natuur.

Vooral in Natura 2000-gebieden, waarin bedreigde planten en diersoorten worden beschermd om de biodiversiteit te behouden. De pistenbully heeft weinig gewicht en veel vermogen. Bovendien zorgen de extra brede rupsen voor minimale insporing. Handig voor zowel hout- en personenvervoer, maaiwerk als lieren.

Een eigen pasklare pistenbully. Typisch Van Aalsburg: alles in eigen huis. Voor de natuur van morgen!

EnergyHub - Van Aalsburg

EnergyHub

Van Aalsburg B.V. maakt gebruik van legio elektrisch materieel en gereedschap tijdens haar werkzaamheden. Om, onder andere, onze boten, accuzagen en boren op een duurzame manier op te laden, hebben wij de EnergyHub in gebruik genomen.

De EnergyHub wekt zonne- en windenergie op door middel van 3 windwokkels en 6 zonnepanelen. Het ingebouwde 30KW Lithium accuopslag systeem slaat deze groene energie op voor gebruik op de bouwplaats. In essentie werkt de EnergyHub dus als hub op een bouwplaats.

Het grootste voordeel van de EnergyHub is de onafhankelijkheid van weer en locatie, waardoor in élk seizoen groene stroom op de bouwplaats kan worden opgewerkt. Zelfs op de meest ontoegankelijke locaties, zoals de Biesbosch.

Onze machines

van-aalsburg-materieel-2

Huurpontons

Van Aalsburg B.V. heeft een uitgebreid assortiment van koppelpontons en unifloats. Die zijn onmisbaar voor werken op of bij het water: het bouwen of repareren van oevers en kades. Ze dienen als platform voor graafmachines, het vervoeren van zwaar materieel en het fungeren als tijdelijke bruggen.

Verscheidene pontons zijn uitgerust met hydraulische sputpalen, waaraan pontons kunnen worden vastgelegd. De pontons kunnen in de lengte en in de breedte met elkaar worden verbonden, zonder kabels en complexe koppelingen. Zo kan elk gewenst platform worden gemaakt. Het draagvlak is 2 tot 60 ton.

Unifloats zijn stabieler en hebben een nóg beter draagvlak dan koppelpontons. We hebben ongeveer 1500 m² koppelpontons en ongeveer 450 m² unifloats. Een enorm draagvermogen. Genoeg voor een werkeiland, een pontonbrug of een ponton voor evenementen, waarop een tent kan worden geplaatst.
Van Aalsburg B.V. kan koppelpontons en unifloats met eigen vervoer op elk adres afleveren.

Onze machines

van-aalsburg-materieel-3

Transport

Van Aalsburg B.V. beschikt over drie vrachtauto’s met laadkranen. Hebt u iets bijzonders te vervoeren? Dat gaat vast lukken. De mannen van Van Aalsburg B.V. hebben wel voor hetere vuren gestaan.

We beschikken zelfs over uitschuifbare semi-diepladers, een kuipdieplader en uitschuifbare lage aanhanger. Voor eigen vervoer en ook voor verhuur.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Wat houdt een moeraskraan in?

Van Aalsburg B.V. bouwde een Komatsu-rupskraan om tot moeraskraan. Kenmerken: brede rupsplaten, een langer rijwerk en een verhoogde draaikrans. De kraan rijdt op moerasland waar mensen nauwelijks kunnen komen.

Zijn de koppelpontons en of unifloats te huur?

Koppelpontons en unifloats zijn te huur. Onmisbaar voor werken op of bij het water. Geschikt als platform voor machines en tijdelijke bruggen. Informeer naar onze tarieven.

Op welke ondergrond kunnen jullie grondwerk verrichten?

We werken op alle plaatsen en ondergronden. Geen enkel probleem. We hebben een breed scala aan moeras- en drijvende kranen.