170 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

3e generatie familiebedrijf

met hoogwaardige wilgenhout producten

  • Meer dan 55 jaar ervaring
  • Alle kennis in eigen huis
  • Groot en dynamisch familiebedrijf

Materieel

Direct een impressie krijgen van ons materieel? Klik dan hier om een aantal prachtige foto’s van ons materieel in actie te bekijken!

Emissieloos werken

Hoe doen wij dit?

HVO blauwe diesel, neste My

Neste MY is een volledig hernieuwbare en duurzame diesel (HVO100) met tot 90% minder CO2-uitstoot dan met fossiele diesel. Van Aalsburg gebruikt deze diesel voor alle voertuigen en materieel. Wetenschappelijke studies en tests geven de volgende resultaten: tot 90% minder CO2-uitstoot; 33% lager niveau van fijne deeltjes; 9% minder stikstofoxiden (NOx); 30% minder koolwaterstoffen (HC); 24% minder uitstoot van koolmonoxide (CO). Duurzaam en gezond voor iedereen.

emissieloos-werken-1

Stage 5 motoren in bijv. kranen

De Europese wetgeving stelt steeds hogere eisen aan de uitstoot van motoren. Ook hierin loopt Van Aalsburg voorop. Al onze dieselmotoren in bijvoorbeeld kranen voldoen aan de eisen van Stage 5. Ze hebben een speciale roetfilter, die alle roetdeeltjes volledig verbrandt. Ze zijn schoner, stiller en zuiniger. Stage 5 is de laatste emissiestap. Hiermee heeft Van Aalsburg de finale doelstellingen in emissiereductie bereikt.

Euro 6 motoren in vrachtwagens

De motoren van al onze vrachtwagens voldoen aan de Euro 6 norm. Dat betekent dat dieselauto’s net zo schoon zijn als hun op benzine aangedreven varianten. In vergelijking tot Euro 5 is de uitstoot van stikstofoxiden (NOX) met 80% teruggebracht en de uitstoot van roetdeeltjes (PM) met 50%. Hiervoor hebben diesels een speciaal uitlaatbehandelsysteem onder de motorkap.

emissieloos-werken-3

E Vito’s werkbussen

Onze geavanceerde bestelwagens, Mercedes E Vito, hebben een krachtige elektromotor met 150 kW (204 PK). De actieradius is 305 km. De batterij kan met een laadcapaciteit van 11 kW AC binnen tien uur volledig worden opgeladen. Snelladen is eveneens mogelijk. De auto kent drie rijstijlen: E+ (heel zuinig), E (zuinig) en C (comfortabel). De bedrijfswagens maken gebruik van regeneratieve remmen. Energie die normaliter verloren gaat tijdens het remmen wordt op deze manier teruggewonnen.

emissieloos-werken-6

Power trailer 60kW

We voorzien onze projecten efficiënt en onafgebroken van duurzame energie zonder grote en dure bouwaansluitingen. De opslag van die energie is dus een belangrijke schakel. Daarom beschikt Van Aalsburg over een powertrailer van 60 kW. Een soort bagagewagen. Het accupakket in de trailer wordt op de bedrijfslocatie opgeladen met wind- en zonne-energie en dagelijks achter een werkbus meegenomen naar de verschillende projecten. De trailer heeft voldoende accu-capaciteit en is overal inzetbaar. Maximaal mobiel.

EnergyHub 50 kW

Van Aalsburg kan met een EnergyHub optimaal gebruikmaken van de eigen opwekcapaciteit. Zonder gebruik van het centrale elektriciteitsnet. We geven hiermee een impuls aan duurzame, betrouwbare en betaalbare oplossingen voor energietransitie. De 20ft container is uitgerust met zonnepanelen en windwokkels en een 50kW accuopslag. Een eigen krachtcentrale. Volledig off-grid. Ideaal voor projecten in N2000-gebieden.

emissieloos-werken-7

Tientallen accuzagen

Elektrische kettingzagen zijn de perfecte oplossing voor mobiel en emissievrij zagen. Geen pruttelende en vervuilende motor meer, maar fluisterstil en altijd klaar voor gebruik. Handzaam en veilig en lichtgewicht. Op de grienden, bij de beschoeiingen, bij de schuttingen, de zinkstukken, de legakkers, de vissenbossen en op de bedrijfslocatie. Overal. En op lawaaigevoelige plekken in parken of woonwijken. Overal zagen. Fluisterstil.

emissieloos-werken-2

Elektrische midigravers

Ook de graafmachines moeten aan de transitie geloven. Van Aalsburg heeft onlangs een volledig elektrisch aangedreven 9-tons midigraver toegevoegd aan de vloot. En gezien de snelheid waarmee dergelijke innovaties elkaar opvolgen, zeker niet de laatste. De Hyundai HX85A werkt met een vast accupakket van 120 kW. Genoeg voor een volle werkdag. Volledig geruis- en emissieloos.

Elektrische boten

Dit zijn roeiboten met buitenboordmotoren die een hele dag kunnen varen op een accupakket. Als vervanger van diesel en benzinemotoren. Net zo sterk, muisstil en in combinatie met de EnergyHub volledig duurzaam. Schoon vervoer is een van onze hoogste prioriteiten.

emissieloos-werken-4

Drie windwokkels

Naast zon benutten we ook wind. Wokkels hebben veel voordelen. Ze maken geen geluid en werken zonder dat iemand er iets van merkt. Dag en nacht. Ze vormen dus een belangrijk onderdeel van een stabiele energievoorziening. En ze zijn vooral nuttig als de zon het laat afweten. Van Aalsburg wekt op jaarbasis per wokkel 2500 kWh op. Duurzaam ondernemerschap.

750 zonnepanelen

Een zee van zonnepanelen. Een oceaan. Niet minder dan 750 stuks. Die zorgen ervoor dat de gasmeter op nul blijft en Van Aalsburg zelfs nog kan terugleveren. De panelen staan met een houtsnipperkachel garant voor een emissiearme bedrijfslocatie. Ook hierin gaat Van Aalsburg voorop.

emissieloos-werken-8

Zonnepanelen op de keet

Zonnepalen op een schaftkeet zijn voldoende voor het stroomverbruik in die keet. De capaciteit is 30 kWh. Ook de keet werkt mee aan een emissiearme bouwplaats. Want bijna alle machines en gereedschappen werken emissieloos. Echt Van Aalsburg. Zo natuurlijk mogelijk!

Meer informatie