170 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

Ambacht

Op laaggelegen, buitendijkse gronden werden vroeger biezenvelden aangelegd. Door het opslibben van de rivier werden het eerst cultuurrietvelden en daarna werden ze omgevormd tot grienden. Nu gaat dat anders. Nu leggen we nieuwe grienden aan en exploiteren die voor de griendhoutproducten.

Meer over onze ambacht

Materieel

Van Aalsburg B.V. heeft al het nodige materieel in eigen beheer. Voor grote en kleine werken. Ons specialistenwerk vereist het juiste materieel. En indien nodig maken we het zelf. We hebben alles in eigen beheer. En onze medewerkers zijn gecertificeerd om die machines te bedienen. En elk jaar volgen ze gerichte opleidingen om dit niveau telkens te verhogen.

Bekijk ons materieel

Certificaten

Van Aalsburg B.V. hecht veel waarde aan milieu- en kwaliteitszorg. Certificering is daarom een must voor alles wat we doen. Die certificaten betreffen duurzame bedrijfsvoering, het kweken en verwerken van wilgenhout, het aannemen en uitvoeren van kust- en oeverwerken, en het uitvoeren en onderhouden van cultuurtechnische werken en grienden.

Bekijk onze certificaten

Hoogst haalbare niveau C02 prestatieladder

Van Aalsburg B.V. werkt er hard aan om de CO2 uitstoot te verminderen en een duurzame werkomgeving te creëren. Een grote vermindering van CO2 komt door de aanschaf van een houtkachel. Deze houtkachel voorziet het hele bedrijf van warmte door de verbranding van onze eigen houtsnippers. Hierdoor hoeft er geen gas meer ingekocht te worden op de bedrijfslocatie. Ook nemen wij maatregelen om CO2 uitstoot door brandstof te verminderen. Het gebruik van emissiearme brandstof is hier een voorbeeld van.

We hebben onze doelstelling 12% CO2 vermindering in 2020 ten opzichte van 2015 reeds behaald in 2018. Zodoende hebben we voor 2019 een nieuwe doelstelling van 20% en in 2020 een doelstelling van 25% reductie voor onszelf gesteld.

In 2017 hebben we het CO2 certificaat niveau 5 van de CO2 prestatieladder behaald! Met ons hele team zijn we trots op het resultaat.

Pionieren

Van Aalsburg B.V. is vanuit het niets begonnen. De mannen weten dus wat pionieren is. En wat low-budgetwerken is. Ze zijn uitgegroeid tot een internationale onderneming met een sterke persoonlijkheid. Bruisend en dynamisch. Stap voor stap gebouwd door fantastische en loyale medewerkers. Allemaal specialisten die veel waarde hechten aan milieu- en kwaliteitszorg. Met heel wat waardevolle certificaten op zak.

De mannen van Van Aalsburg hopen nog vele jaren te mogen bijdragen aan het realiseren van nieuwe projecten en technieken. Steeds een tandje hoger en een spaatje dieper. Ze blijven de werkzaamheden uitbreiden en perfectioneren. Altijd in afhankelijkheid dat succes een geschonken goed is.

over-ons-bedrijfsvoering

Onderscheidende bedrijfsvoering

Van Aalsburg B.V. onderscheidt zich door gedegen bedrijfsvoering, grote betrokkenheid en een beproefd langetermijnbeleid waarin de klanten centraal staan. De specialisten realiseerden grote projecten in Nederland, Letland, Engeland, Duitsland, Denemarken en België. En zelfs in Suriname en Aruba.

Groeien en innoveren
Snelgroeiend en continu innoverend. Ambachtelijke kennis en moderne werkmethodes gaan er prima samen. En maatschappelijk verantwoord. Van Aalsburg staat op de CO2 prestatieladder op niveau 5. Het hoogste niveau voor kwaliteit, veiligheid, duurzaam hout en milieu.
Ook zijn er goede mogelijkheden voor mensen met afstand op de arbeidsmarkt, zoals Wajongeren en gepensioneerden.

Van Aalsburg B.V. heeft als het ware een nieuwe wereld van nieuwe grienden geschapen. Die gestaag groeiende wereld is nu al 1.700.000 m² ofwel 170 hectare groot. En dat onder leiding van ervaren en enthousiaste teams, met alle kennis en materieel in eigen bezit. Een bedrijf dat vanuit het niets begon, en uitgroeide tot een bruisende en dynamische onderneming. Nog steeds één grote familie.

over-ons-erkend-leerbedrijf

Erkend leerbedrijf

Van Aalsburg B.V. is een erkend leerbedrijf. We leveren zo een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Gemotiveerde jongeren kunnen zich bij ons ontwikkelen. Wij bieden:

  • Een veilige werkplek
  • Persoonlijke begeleiding
  • Een leuk en gezellig team van alle leeftijden

Interesse? Kijk hier of mail naar info@vanaalsburgbv.nl