170 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

3e generatie familiebedrijf

met hoogwaardige wilgenhout producten

  • Meer dan 55 jaar ervaring
  • Alle kennis in eigen huis
  • Groot en dynamisch familiebedrijf

De hoogste kwaliteit

Van Aalsburg B.V. heeft een fors aantal percelen met diverse soorten kwaliteitswilgen, ook wel Salix genoemd. Ons bedrijf is aangesloten bij Nak-tuinbouw onder nummer 72432. Nak-tuinbouw bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens, en staat onder toezicht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Van Aalsburg B.V. levert entlatten van de hoogste kwaliteit. Grote en kleine partijen. Gekweekt op eigen plantages. Al tientallen jaren. We streven naar planten met zo min mogelijk chemische bestrijding. Zo natuurlijk mogelijk. Zonder beschadigingen of ziekten.

Meer informatie
Onderstammen / Entlatten - Tekst

Veelgestelde vragen

Wat zijn onderstammen of entlatten?

Entlatten zijn jonge takken wilgenhout, waarop boomkwekers hun jonge boompjes enten. Ze zijn streng geselecteerd en worden tijdens het oogsten als eerste gekapt. De boomkwekers bepalen de gewenste hoogte.

In welke periode zijn entlatten leverbaar?

Entlatten worden geleverd van oktober tot maart.

Wat zijn de lengtes van de entlatten?

Entlatten of onderstammen zijn onmisbaar voor de sierteelt. Alleen de beste stammen zijn goed genoeg. De hoogte wordt bepaald door de boomkweker en bedraagt ongeveer 70 tot 150 centimeter.