Wilg Werkt: nieuw duurzaamheidscertificaat ontvangen

Van Aalsburg heeft weer een mooie bevestiging ontvangen dat zij actief bijdragen aan het verminderen van de CO₂-voetafdruk. Zoals bekend, kweken wij zelf op ca. 170 ha en in o.a. de Biesbosch houden we nog ca. 170 ha grienden bij. Hiermee worden hoogwaardige wilgenproducten gemaakt, zoals schuttingen en beschoeiingen.

De recente analyse, uitgevoerd met de Centrum Hout CO2-calculator, toont aan dat onze wilgen significant bijdragen aan de opslag van CO₂, een cruciale factor in de strijd tegen klimaatverandering. Deze berekening onderstreept het belang van de wilg als een duurzaam materiaal.

Door te kiezen voor wilgenproducten van Van Aalsburg, ondersteunen klanten niet alleen een bedrijf dat vooroploopt in duurzame innovaties, maar dragen ze ook actief bij aan een beter milieu door het verminderen van de CO₂-uitstoot. Dit initiatief past perfect bij de missie van Van Aalsburg om bij te dragen aan een groenere toekomst, waarin duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

De recente gegevens tonen aan dat onze wilgen een indrukwekkende hoeveelheid CO₂ opslaan. Om de impact hiervan in perspectief te plaatsen: het volume CO₂ dat vastgelegd is in het hout staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van bijna 178 miljoen (!) gereden kilometers in een middenklasse auto. Of het jaarlijks elektriciteitsgebruik van meer dan 23.000 huishoudens. Deze vergelijking benadrukt niet alleen de milieuvoordelen van de wilg, maar onderstreept ook het potentieel van wilg als een sleutelspeler in de vermindering van onze ecologische voetafdruk.

De prestaties van wilg in de opslag van CO₂ zijn indrukwekkend, zeker in vergelijking met andere materialen zoals staal en aluminium. Het groene voordeel van onze wilgen is dat het netto 21 miljoen kg CO₂ opslaat, terwijl het gebruik van staal en aluminium juist een enorme hoeveelheid CO₂-uitstoot genereert, respectievelijk meer dan 433 en 709 miljoen kg CO₂. Door te kiezen voor wilg boven deze materialen, demonstreert Van Aalsburg een sterke voorkeur voor duurzaamheid en vermindert het bedrijf actief de CO₂-last op onze planeet.

Meer informatie
Terug naar overzicht