Van Aalsburg levert wilgen voor biobased oeverbescherming

Betuwe, Nederland – Van Aalsburg is trots om zijn bijdrage aan een innovatief experiment in biobased oeverbescherming aan te kondigen. Dit project onderzoekt hoe natuurlijke materialen, zoals wilgentenen, als duurzame alternatieven kunnen dienen voor traditionele oeverbescherming.

Duurzame oplossingen

Dit project onderzoekt concreet hoe wilgentenen en biocomposieten kunnen bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van oeverbescherming. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, hopen de betrokken partijen een milieuvriendelijker en biodiversiteitsbevorderend alternatief te bieden voor beton en staal.

Het experiment

Het experiment vindt plaats in de Betuwe, waar de effectiviteit van deze biobased materialen tegen erosie en andere invloeden wordt getest. De resultaten van het onderzoek, verwacht aan het eind van het jaar, zullen inzicht geven in de voordelen en haalbaarheid van deze duurzame oplossingen.

Partners in duurzaamheid

Met ondersteuning van Waterschap Rivierenland, Waterschap Zuiderzeeland, Waterschap Vallei en Veluwe, Rijkswaterstaat en STOWA, is dit project een mooi voorbeeld van samenwerking gericht op innovatie en duurzaamheid in waterbeheer.

Toekomstgericht

Van Aalsburg ziet dit als een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst, waarbij innovatieve oplossingen bijdragen aan een beter milieu en behoud van de natuurlijke schoonheid van onze oevers.

Meer informatie
Terug naar overzicht