Samenwerkingsovereenkomst met Van Oord

Hellouw 14 maart 2024 – Van Aalsburg, bekend om zijn expertise in duurzame producten van wilgenhout, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Van Oord. Deze overeenkomst is een belangrijk moment voor ons bedrijf, waarbij we onze ontwikkelingen in duurzame en circulaire oplossingen in de bodem- en oeverbescherming kunnen versnellen. Onze gezamenlijke focus ligt op de ontwikkeling, realisatie en toepassing van zinkstukken die volledig vervaardigd zijn uit circulair materiaal.

Circulaire materialen

Momenteel bevatten zinkstukken vaak geotextiel, een materiaal rijk aan microplastics. Om een milieuvriendelijk alternatief te bieden, heeft Van Aalsburg zinkstukken met jute bekleding ontwikkeld. Deze zijn samengesteld uit aan elkaar geknoopte bundels gevlochten wilgentakken, ook wel wiepen genoemd, op een jute onderlaag. Deze jute is even robuust als geotextiel.

Hierdoor zijn de zinkstukken nu geheel uit circulaire materialen vervaardigd. Van Oord en Van Aalsburg, die al lang samenwerken aan projecten met zinkstukken zoals bij de Afsluitdijk, bundelen nu hun krachten om deze circulaire zinkstukken verder te ontwikkelen. Ze richten zich onder meer op het onderzoeken van de vereiste sterkte en de mogelijkheden voor non-woven toepassingen, vanuit een gezamenlijk streven naar duurzaamheid.

Samenwerken in de sector

Van Aalsburg gelooft sterk in de kracht van samenwerking binnen onze sector. “Door onze krachten te bundelen met bedrijven zoals Van Oord, kunnen we samen innoveren en onze visie op een duurzamere toekomst realiseren,” zegt Dick van Aalsburg, directeur bij Van Aalsburg. “We zien kansen in het samenwerken met bedrijven in de sector en moedigen iedereen aan elkaar hierin op te zoeken.

Building with Nature

De samenwerking met Van Oord onderstreept onze inzet voor ‘Building with Nature’, waarbij we streven naar het creëren van circulaire oplossingen door het gebruik van natuurlijke materialen. Met als doel het versterken van onze natuur. Van Aalsburg kijkt uit naar de positieve impact die deze samenwerking zal hebben op de ontwikkeling van circulaire bodem- en oeverbescherming, en wij zijn toegewijd aan het versnellen van de transitie naar een duurzamere en circulaire sector.

Meer informatie
Terug naar overzicht