De wereld van morgen (natuurprojecten)

In het nieuws zien we regelmatig dat grondstoffen heel duur worden en bijna niet beschikbaar zijn op dit moment. Dit kunnen wij bevestigen vanuit onze ervaring en kennis. Wij importeren voor onze zinkstukken en beschoeiingen geotextiel (kunststof), touw om mee te knopen, houten palen en ander hout.

De prijzen zijn in een half jaar tijd verdubbeld en stijgen nog regelmatig ten opzichte van afgelopen jaren. Levertijden van normaal 4 weken zijn nu een half jaar of langer geworden met alle gevolgen van dien voor de continuïteit van zaken. Projecten komen daardoor stil te liggen.

Passende alternatieven

Bij Van Aalsburg kijken we verder en zoeken we naar passende alternatieven. Gelukkigen vinden we ook alternatieven, sommige zelfs nog beter dan voorgaande of huidige methoden. We maken meer en meer gebruik van kokosmatten, matten van jute, wilgenconstructies, enzovoorts.

Project Westeinderplassen

Een voorbeeldproject waar we kunststof geotextiel hebben vervangen voor kokos is in de Westeinderplassen. Dit was een primeur in Nederland. Zie foto’s in deze blog. Wij hebben daar in totaal ca. 10.000 m² kokosmatten aan elkaar gestikt en voorzien van wiepen en waterplanten. Dit om de waterkwaliteit, binnen de kaders van de KRW (Kader Richtlijn Water), een goede impuls te geven.

Wij staan voor onze toekomst

Wij geloven erin dat deze duurzame constructies de toekomst hebben om oevers en bodems te beschermen. Voor iedere toepassing en locatie vinden we een passende oplossing. De afweging om dit op een duurzame en degelijke wijze uit te voeren moet meegenomen worden in de voor- en nadelenanalyse tijdens de werkvoorbereiding. We willen graag natuur met natuur beschermen, dat is ons doel!

Meer informatie
Terug naar overzicht