50 Hektar eigene Anbaufläche
Effektive Arbeit mit einzigartigen Maschinen
Über 55 Jahre Erfahrung
Umweltbewusstes Unternehmertum

Kwekerij

Op laaggelegen, buitendijkse gronden werden vroeger biezenvelden aangelegd, die bij verder opslibben door de rivier, overgingen in cultuurrietvelden. Wanneer deze velden voldoende opgeslibd waren, werden ze omgevormd tot grienden. Nog steeds worden nieuwe grienden aangelegd en geëxploiteerd voor de griendhoutproducten.

Meer over onze kwekerij

Materieel

Van Aalsburg B.V. heeft al het nodige materieel in eigen beheer. Hierdoor is het mogelijk om voor zowel grote als kleine klussen aan de slag te gaan, van het kleinste tot grootste werk. Ons specialistenwerk is alleen te doen met het juiste materieel, dit hebben wij dan ook volledig in eigen beheer. En onze medewerkers zijn gecertificeerd om die machines te bedienen.

Bekijk ons materieel

Certificaten

Omdat Van Aalsburg B.V. veel waarde hecht aan milieu- en kwaliteitszorg van grienden en rijshoutproducten, staat het voldoen aan de benodigde normeringen hoog in het vaandel. Onze certificaten hebben betrekking op een duurzame bedrijfsvoering, het professioneel kweken en verwerken van griendhout, het aannemen en uitvoeren van kust- en oeverwerken en het uitvoeren van cultuurtechnische werken en onderhoud aan grienden.

Bekijk onze certificaten

Onderscheidende bedrijfsvoering

Het bedrijf onderscheidt zich door gedegen bedrijfsvoering, grote betrokkenheid en een beproefd langetermijnbeleid, waarin de klanten centraal staan. De specialisten realiseerden grote projecten in Nederland, Letland, Engeland, Duitsland, Denemarken en België. En zelfs in Suriname en Aruba.

Meer over onze bedrijfsvoering

Hoogst haalbare niveau C02 prestatieladder

Van Aalsburg B.V. werkt er hard aan om de CO2 uitstoot te verminderen en een duurzame werkomgeving te creëren. Een grote vermindering van CO2 komt door de aanschaf van een houtkachel. Deze houtkachel voorziet het hele bedrijf van warmte door de verbranding van onze eigen houtsnippers. Hierdoor hoeft er geen gas meer ingekocht te worden op de bedrijfslocatie. Ook nemen wij maatregelen om CO2 uitstoot door brandstof te verminderen. Het gebruik van emissiearme brandstof is hier een voorbeeld van.

We hebben onze doelstelling 12% CO2 vermindering in 2020 ten opzichte van 2015 reeds behaald in 2018. Zodoende hebben we voor 2019 een nieuwe doelstelling van 20% en in 2020 een doelstelling van 25% reductie voor onszelf gesteld.

In 2017 hebben we het CO2 certificaat niveau 5 van de CO2 prestatieladder behaald! Met ons hele team zijn we trots op het resultaat.

Van vader op zoon(s)

Vader en grootvader Van Aalsburg legden de basis voor ons mooie bedrijf. Ze werkten ’s winters in de griendhandel; ze hakten hout en verkochten dat weer. ’s Zomers was er ander werk. Het waren geboren ondernemers, die alles aangrepen wat op hun weg kwam.

Na 1980 begonnen de zonen mee te werken en die specialiseerden zich in de griendhouthandel.

Van Aalsburg B.V. groeide uit tot het grootste rijshout verwerkende bedrijf van Nederland. Het bestaat nu uit 6 zoons en 55 tot 85 personeelsleden. De specialiteit bestaat – in de geest en traditie van oprichter Jennis van Aalsburg – uit het kappen van grienden, kweken van kwaliteitswilgen en het maken van zinkstukken en beschoeiingen.