170 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

Stappenplan voor plaatsen wiepen beschoeiing

Van advies tot installatie

Wilt u een nieuwe beschoeiing? Of wilt u uw bestaande beschoeiing vernieuwen? Zo’n project is vaak onbekend terrein. U wilt dat uiteraard zo efficiënt mogelijk aanpakken met duidelijk inzicht in de kosten. Daarom hebben we een simpel stappenplan uitgewerkt, helemaal toegesneden op uw situatie. Het offerte traject ziet er zo uit.

1. Aanvraag offerte

U doet uw aanvraag telefonisch of via onze website en verstrekt ons zoveel mogelijk gegevens. Op basis hiervan bespreken we de mogelijke vervolgstappen.

2. Prijscalculatie

Als we voldoende gegevens hebben gaan we aan de slag met een vrijblijvende indicatieve prijsopgave.

3. Bezoek op locatie

Past ons voorstel binnen uw plannen? Dan maken een afspraak op locatie om de situatie te bekijken en ons voorstel te bespreken. Geheel kosteloos.

4. Definitieve offerte

We verwerken uw aanvullende wensen en onze bevindingen in de offerte. Na ondertekening ervan plannen wij de plaatsing van de beschoeiing in.

5. Aan de slag

We voeren het werk uit in de overeengekomen week.

Gratis offerte of vrijblijvend advies?

Neem contact op

Project wiepen beschoeiing

Op een natuurvriendelijke manier hebben wij de oever beschermd tegen afkalving

In Lutterhoofswijk (omgeving Coevorden) heeft Van Aalsburg een stuk kennis, ambacht, netheid en deskundigheid gepresenteerd. Voor Avitec en het waterschap Vechtstromen is er een prachtige opdracht uitgevoerd. Maar liefst over een lengte van 6 km heeft Van Aalsburg de oever beschermt tegen afkalving.

Om dit doel te realiseren heeft Van Aalsburg B.V. Een 6 km lange wiepen beschoeiing geplaatst. Een wiepen beschoeiing is één onze natuurvriendelijkste opties. Voor deze beschoeiing plaatsen we een dubbele rij palen en dit vullen we op met rijshout.

wiepen-beschoeiing-tekst-2

Dit rijshout komt uit de Betuwe waar wij 90 ha. historische grienden onderhouden. Daarnaast zijn we nog in bezit van 170 ha. eigen ‘nieuwe grienden’. Kortom, genoeg rijshout om dit project te realiseren.

Van Aalsburg gebruikt hier eigen duwboten, pontons en kranen voor. Wij werken in twee setjes. Het eerste setje plaatst vakkundig de palen. Het tweede setje komt erachteraan om de rijshouten bossen aan te brengen. Al deze werkzaamheden doen wij met uiterst gevoel voor netheid en deskundigheid. De 6 km lange oever in Lutterhoofswijk is weer bestand tegen de kracht van het water.

Wilt u weten wat wij voor uw project kunnen betekenen? Via onderstaande button kunt u vrijblijvend om advies vragen. Onze experts staan voor u klaar.

Vrijblijvend advies
wiepen-beschoeiing-tekst-1

Ecologische waarde wiepen beschoeiing

Een met riet begroeide wilgenrol van 100% natuurlijke materialen, hier vertellen wij u graag meer over. De wilgenmat bestaat uit een samenstel van wiepen, met daarin/daaromheen een wortelgestel van de beplanting.

De wiepen zijn gebonden met sisaltouw i.p.v. met polypropyleen, omdat sisaltouw volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar is. De met riet begroeide wilgenrol kan op 2 manieren aangebracht worden:

  • De wilgenrol wordt ter plekke aangebracht en beplant met rietplanten.
  • De wilgenrol wordt maanden van tevoren geplant en worden pas later aangebracht op locatie. De wilgenmat is op deze manier al geworteld bij het aanbrengen van de wilgenmat, zodat het effect van de wilgenrol gelijk zichtbaar is.

Meer weten over de ecologische waarde van wiepen beschoeiingen? Klik dan hier voor een PDF-document met uitgebreide informatie.

3e generatie familiebedrijf

met hoogwaardige wilgenhout producten

  • Meer dan 55 jaar ervaring
  • Alle kennis in eigen huis
  • Groot en dynamisch familiebedrijf