150 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

Maak de keuze tussen verschillend materiaal

Of combineer ze!

Hardhout

Jarenlange ervaring in het plaatsen van hardhouten beschoeiingen, heeft ervoor gezorgd dat we enorm veel kennis hierover hebben opgedaan. Zo’n wand is een verticale water- of grondkerende constructie. Deze is hoger dan een gemiddelde beschoeiing. Hij bestaat uit losse delen van naaldhout of hardhout. Het is mogelijk om hout te gebruiken met een FSC-label voor duurzaam houtgebruik.

Zo heeft u altijd een duurzame beschoeiing. Hardhout is het materiaal dat het meest gebruikt wordt.

beschoeiingen-tekst-1

Wilgenhout

Rijshouten is een vorm van natuurlijke beschoeiing. De palen staan op ongeveer 60 cm van elkaar af in de grond. Tussen deze palen door wordt wilgenhout gevlochten. Deze constructie zorgt voor een sterke beschoeiing. Daarbij geeft het ook een mooi effect. Vanaf het water siert het uw tuin.

De wiepen beschoeiing is tevens een effectieve vorm van natuurlijke oeverbescherming. De constructie, bestaande uit 2 rijen palen met wilgentakken of wiepen ertussen, voorkomt afkalving. Daarnaast vervult de wiepen beschoeiing ook haar waterkerende functie op een eenvoudige en milieuvriendelijke manier.

beschoeiingen-tekst-3

Gerecycled kunststof

Dit materiaal is enorm duurzaam. Van Aalsburg maakt enkel gebruik van gerecycled kunststof. Gemiddeld is de levensduur van dit materiaal 40 jaar. Kunststof slijt minder snel dan hout, het is dan ook niet gek dat de levensduur langer is. Ook is het minder vatbaar voor bijvoorbeeld vocht en zware weersomstandigheden. Zo heeft u een betrouwbare en duurzame beschoeiing.

beschoeiingen-tekst-4

Materiaal gecombineerd

Kunststof is het meest duurzame materiaal waar wij beschoeiingen van maken. Dit kan echter ten koste gaan van de natuurlijke look. Door kunststof te combineren met een houten afwerking, behoudt u de natuurlijke look én heeft u een duurzame beschoeiing. Hout hoeft niet alleen terug te komen in de afwerking. U kunt er ook voor kiezen om de beschoeiing te combineren met een houten vlonder.

Altijd het beste van beide materialen.

beschoeiingen-tekst-5

Vlonder en vissteiger

Een vlonder en een beschoeiing gaan vaak samen. Die kunnen naadloos op elkaar worden afgestemd, zodat een fraai geheel ontstaat. Van een goed aangelegde vlonder hebt u gegarandeerd jarenlang plezier. U kunt een vlonder ook gebruiken als aanmeerplek. Wij leveren palen en planken in allerlei lengtes, diktes en houtsoorten. En natuurlijk ook bevestigingsmaterialen: slotbouten, vlonderschroeven en worteldoek.

Vissteigers kunnen door meerdere vissers worden gebruikt. Ze zijn onmisbaar bij een brede en zachte oever of een steil talud. Het oppervlak moet vlak en stroef zijn. De kosten zijn relatief laag. Van Aalsburg werkt bij het aanleggen zowel vanaf het land als vanaf het water. Opdrachtgevers zijn particulieren, bedrijven en overheid.

Beschoeiingen - Tekst

Meer weten?

Wilt u meer advies over het plaatsen van een beschoeiing, damwand of vlonder/vissteiger? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vrijblijvend advies

Veelgestelde vragen

Plaatsen jullie ook beschoeiingen bij particulieren?

We plaatsen beschoeiingen bij particulieren en overheidsinstellingen. Totaal ruim 30 kilometer per jaar.

Hoe wordt een beschoeiing geplaatst?

Beschoeiingen zijn maatwerk en dus per situatie verschillend. We hebben door de jarenlange ervaring voor elke situatie een passende oplossing.

Wat is het verschil tussen damwand en beschoeiing?

Een beschoeiing is lager en heeft horizontale planken, een damwand is hoger en heeft verticale delen of elementen. Een damwand is geschikter voor zware toepassingen.